Utazási fiók
Vác és a veresegyházi Medveotthon, Magyarország, 2018-06-26, Önellátás

Vác és a veresegyházi Medveotthon

Vác és a veresegyházi Medveotthon
Időpont:
2018-06-26 – 2018-06-26
Időpont változtatás
Időtartam:1 nap / éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Önellátás
Utazás száma:58880288
5 700 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leírás
Városnézés kisvonattal Vácon, a püspöki székhelyen, majd látogatás a veresegyházi medveotthonba.
Közlekedés
Teljes felszereltségű autóbusz
Program
Indulás 06.20-kor Szekszárdról a vasútállomásról, 06,40-kor Tolnáról a Spar Áruház parkolójából. Érkezés tervezhetően 10,00 órára a Dunakanyar bal partján elhelyezkedő barokk kisvárosba Vácra. Először kisvonattal egy 40 perces városnézésén veszünk részt. Vác 1000 éves püspöki székhely mely az évszázadok alatt vált azzá a hangulatos és sokszínű kisvárossá, amelyben egy egyórás belvárosi sétát teszünk helyi idegenvezető kíséretében, és megtudhatjuk hogy Vác miért a legek városa, ki az a Vácz remete, hogyan néz ki a csodaszarvas, miért érkezett ide az első vonat, gőzhajó, milyen csata volt itt 1849-ben és hogy a váci Duna part miért az egyik legszebb korzó országunkban. A belvárosi idegenvezetés során a város főbb nevezetességeit nézzük meg: a váci dómot, mely Magyarország harmadik legnagyobb székesegyháza, a Konstantin tér épületeit a Püspöki Palotával,a Szentháromság teret és a Szentháromság oszlopot, melyet az 1740-41-es pestisjárvány megszűntéért hálából állítottak a túlélők, a Piarista templomot (kívülről), a Március 15. tér nevezetes épületeit (Városháza, Curia, Fehérek Temploma, Nagypréposti Palota, Siketnéma Intézet), és végül a Kőkaput, mely Magyarország egyetlen diadalíve, és amelyet Mária Terézia látogatásának tiszteletére építtetett Migazzi Kristóf 1764-ben.
A városismertetés után rövid szabad idő fog következni, amelyben lehetőség nyílik a Múzeumnegyed meglátogatására, például a Március 15. téren a Sajdik Ferenc - Munkácsy –díjas érdemes művész - állandó életmű kiállításának megtekintésére. Sajdik több mint 200 képe között Vácot is bemutatja az ő szemüvegén keresztül: mesevárosa, girbe gurba házai, hagymakupolás saroktornyai felidézik Vác utcáit. A képein fellelhető a Pom Pom, a Gombóc Artúr, a nagy Ho Ho Horgász mesék világa.
Belépőjegy: felnőtteknek 500 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 300 Ft.
Ezután autóbuszunkkal Veresegyházára utazunk, ahol ellátogatunk az öt és fél hektár területen kialakított, Közép-Európa egyetlen Medve otthonába. 1998 ban telepítették át Gödöllőről Veresegyházára a medvéket, addigra azok fogadására alkalmassá tették a területet. Az állatokat itt teljesen biztonságosan, testközelből, azok zavarása nélkül megfigyelhetjük. Farkasok, mosómedvék, ormányos medvék, rénszarvasok, és sokféle madarat is láthatunk.
Hazaindulás 17,30 óra körül. Hazaérkezésünket Szekszárdra az esti órákra tervezzük.

Utazás díja : 5.700 Ft / fő, mely tartalmazza az utazás költségét teljes extrás autóbusszal.

A helyszínen külön fizetendő a belépőjegy és az idegenvezetés.
Vác városnézés, kisvasút, medveotthon: -Felnőtteknek: kb. 3.000 Ft,
65 év felett, nyugdíjas és gyerek 2-14 éves korig : kb.2.800 Ft

Utazás teljes extrás autóbusszal!
Fontos: nyugdíjasok a nyugdíjas igazolványokat szíveskedjenek magukkal hozni!

Az utazás min. 45 fő jelentkező esetén valósul meg. Az ár- és programváltoztatás jogát fenntartjuk! Ülésrend az autóbuszon: jelentkezési sorrend alapján, de egyéni kéréseket figyelembe veszünk. Az útlemondási biztosítást az ár nem tartalmaz, igény esetén jelentkezéskor utasbiztosítással együtt köthető meg, amelynek díja a részvételi díj 4 %-a.. A belépőjegy árai tájékoztató jellegűek.

Választott utazás: Vác és a veresegyházi Medveotthon | Magyarország | autóbusz | Időpont: 2018-06-26 – 2018-06-26 | Önellátás | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A szállás megjelenítése a térképen csak informatív jellegű, nem garantált a pontossága.

UI