Utazási fiók
Mohácsi busójárás, Magyarország, Dél-Magyarország, 2018-02-11, Ellátás nélkül
Mohácsi busójárás
Időpont:
2018-02-11 – 2018-02-11
Időpont változtatás
Időtartam:1 nap
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Ellátás nélkül
Utazás száma:53514277
5 900 Ft -tól ( | -0 %)
Leírás
A Busójárásról az első írásos adatok a XVIII. századból származnak. Hagyományos télbúcsúztató, tavaszváró ünnepek családjába tartozik.

A legenda szerint a helyi sokácok a törököket akarták kiűzni területükről. Ennek érdekében ijesztő maskarákba öltözve, hatalmas zajt csapva, az éj leple alatt keltek át a Dunán. Valószínűleg a sokác népcsoport e hagyományát régről hozta magával a térségbe, ahová a török utalom után megközelítőleg 10 évvel érkeztek.

A busók öltözete nem sokat változott az évek során. szőrével kifordított bunda, szalmával kitömött gatya, színes, gyapjúból kötött cifra harisnya, bocskor, öv, vagy marhakötél, mely a bundát összefogja. Fontos kiegészítő az elmaradhatatlan kereplő vagy a fából összeállított, soktollú buzogány is. A legfontosabb azonban a birkabőrcsuklyás, fából faragott álarc, melyet hagyományosan állatvérrel festettek be.

A Mohácsi Busójárást 2009. szeptemberében jelölték az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listájára.

Tartson Ön is velünk, nézzük meg együtt a Busók átkelését a Dunán, vegyen részt a vásározók forgatagában!
Ellátás
Önellátás
Közlekedés
Nyugati típusú, emelt szintű autóbuszokkal
Program
- 6:45 Találkozás a Hősök terén az Euro Travel autóbuszainál.
-7:00 Elutazás nyugati típusú autóbuszokkal Mohácsra. Útközben rövid pihenő. Az utazás során idegenvezetőink megismertetik Önökkel a Busójárás történelmét, látványosságokat és természetesen szó esik magáról az ünnep kialakulásáról is.
- kb. 11:00 Érkezés Mohácsra, hazánk legdélebbi Duna-parti településére. A város egyik legfontosabb turisztikai látványossága a busójárás, amelyre évente több ezer érdeklődő látogat el. A programban szerepel a busó csónakosok átkelése a Dunán, majd ezt nemzetiségi néptánc bemutató követi. Ezután a Busók felvonulása és a busó avatás következik. A szabad farsangolás keretében megtekinthetik a Busó tánccsoportok bemutatóit.
Visszatérve a városba, egyénileg lesz lehetőség részt venni a busók-, illetve a vásározók forgatagában.
- 18:30 Találkozás az autóbuszoknál
- 22:00 Érkezés Budapestre a Hősök terére.

Program változás jogát fenntartjuk!
Az ár tartalmazza
Az utazás és idegenvezető költségeit.
Az ár nem tartalmazza
Foglalási díj (1.000.- Ft/fő)

Nem található a szálloda áttekintése.Választott utazás: Mohácsi busójárás | Dél-Magyarország | autóbusz | Időpont: 2018-02-11 – 2018-02-11 | Ellátás nélkül | Módosítás

Az Ajánlatkérés elküldésével pontosítjuk Önnek az árakat és ellenőrizzük a szabad helyeket. Az Ajánlatkérés elküldése után értesíteni fogjuk a szabad helyekről és az irodánk lehetőség szerint (erről minden foglalásnál irodánk tájékoztatást adunk) opciós foglalást készítünk, további információkat nyújtunk Önnek a foglalás menetéről. Fel szeretnénk hívni figyelmét arra, hogy Ön, mint az üdülés megrendelője, egyben az összes lejjebb felsorolt résztvevőnek a képviselője is, mint mifelénk, mint az üdülés szervezője felé. Ezúton felvállalja az üdülés megrendeléséből származó pénzügyi tartozás fedezésének felelősségét. A foglalási lap elküldésével még nem jön létre az utazási szerződés, az csak a foglalásra küldött Foglalási visszaigazolásban leírt feltételek szerint, a részvételi díj előlegének vagy a teljes összegének irodánkhoz történő beérkezése után jön létre.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:
A TandTsport Travel általános szerződési feltételeit elfogadom. Személyes adataim kezeléséhez az adatvédelmi szabályzat ismeretében hozzájárulok az ajánlatkérés elküldésével. Az adatvédelmi szabályzat itt található.

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

 

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A szálló ábrázolása a térképen csak informatív jelegű, nem garantált a pontossága.

UI